Gehaktballetjes

Paleo gehaktballetjes

 

Zijn gehaktballetjes paleo? Dat kunnen ze zeker zijn. De meeste mensen hebben de neiging om te denken dat ze gemaakt moeten worden met broodkruimels, oud brood of rijst of een ander soort ‘vullend’ zetmeel, maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Wat is een gehaktballetje eigenlijk? Deze definitie ben je misschien wel eens tegen gekomen:

“Een gehaktballetje is een levensmiddel gemaakt van een hoeveelheid gemalen vlees (gehakt), dat tot een kleine bal wordt gerold, soms samen met andere ingrediënten, zoals broodkruimels, gehakt ui, specerijen en eventueel eieren.”

 

Gehaktballen hoeven al deze vullingen helemaal niet te bevatten. Ze kunnen heel goed op een paleo-vriendelijke manier worden gemaakt. Gehaktballetjes kunnen worden gemaakt van veel verschillende vleeswaren, die geschikt zijn voor verschillende gerechten, van Italiaans met basilicum, tomaat, ei en olijfolie tot Grieks met gehakte uien, munt en oregano. Niemand mist de broodproducten … en het geeft niemand buikpijn.

 

Gehaktballetjes zijn over het algemeen makkelijk te bereiden. Behalve de geijkte wijze van gehaktballetjes bereiden – in olie (kokosolioe) frituren – is het tegenwoordig ook mogelijk om gehaktballetjes in de oven te bakken.

In de oven is makkelijk en lekker dit zeker mijn favoriet! Ze zijn snel en makkelijk te maken, vol smaak, glutenvrij, zuivelvrij en heerlijk! Gehaktballetjes kun je in minder dan 30 minuten klaar hebben.

Je kunt kiezen uit een uitermate groot aantal ingrediënten: een mengsel van kalkoen en rundvlees houdt de gehaktballetjes licht, maar niet droog, terwijl een Italiaanse kruidenmix een vollere smaak geeft en kokosmeel in plaats van broodkruimels ze gluten- en graanvrij houdt.

Gehaktballetjes

Ingredients

Wat je nodig hebt:

  • 500 g rundergehakt
  • ½ rode ui
  • 1 ei
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el kokosolie voor de gehaktballetjes
  • 2 el kokosolie (om in te bakken)

Smaakmakers

  • 2 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Keltisch zeezout
  • Peper
  • Optioneel:
  • 1 fijn gesnipperde rode peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met kokosolie.

  2. Meng het gehakt samen met de ui, peper, knoflook, kerrie, komijn, cayennepeper en paprika in een kom.
  3. Kneed het met de hand goed door elkaar.
  4. Voeg het ei en het amandelmeel toe en kneed dit er doorheen.
  5. Draai kleine balletjes van het gehakt.
  6. Doe de kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze rondom bruin zijn.
  7. Hierna mogen de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze ongeveer 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
  8. Haal de schaal uit de oven en serveer het warm of koud.

Recipe Notes

Tip Lekker met een dipsaus. Serveer er de komkommersalade bij.

Eet smakkelijk

GRATIS EMAIL PALEO CURSUS


Door deze cureboekensus zal je elke dag zin hebben om paleo recepten te maken en te eten!  En je zal meer energie krijgen, gezonder worden, en vrolijker zijn. Wereldwijd zijn al miljoenen mensen je voor gegaan en hebben de vele voordelen ondervonden. Nu kan jij ook makkelijk de paleo levensstijl volgen door mijn cursus. 


Ja ik doe mee


 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: