Een romige lente omelet met kerrie

Een goed ontbijt markeert vaak de rest van je dag. Met een beetje creativiteit kun je een lekker ontbijt maken, dat je lever en pancreas niet zal vernietigen, om over je gewicht nog maar te zwijgen. Omeletten zijn hartige eiergerechten vol eiwitten, die barstensvol energie zitten en op elk tijdstip van de dag kunnen worden geserveerd.

Omeletjes met vlees en groenten kunnen als volledige maaltijd dienen en zijn lekker als ontbijt, brunch, lunch of diner. Veel omelet recepten kun je makkelijk paleo maken, simpelweg door enkele ingrediënten aan te passen of weg te laten. Deze paleo omelet wraps van zijn super makkelijk te maken en lekker gezond. 

Dit  paleo recept is oorspronkelijk van Jamie Oliver ik heb hier en daar wat andere kruiden gebruikt. Hierdoor vind ik dit recept lekkerder geworden. Hij heeft meestal hele goede gerechten die je makkelijk kunt aanpassen om het paleo te maken. 

EEN ROMIGE LENTE OMELET MET KERRIE

Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2 Personen

Ingredients

  • 4 Stuk(s) Eieren omega 3
  • 0.25 Stuk(s) Spitskool of 150 gram witte kool
  • 0.5 Stuk Wortel
  • 0.5 Stuk(s) Rijpe avocado
  • 0.5 el Kokosolie

Smaakmakers

  • 0.5 Stuk(s) Kleine ui
  • 1 Stuk(s) Teentje knoflook
  • 1 Snufje Zout
  • 0.5 Stuk(s) Citroensap
  • 1 tl Sambal
  • 3 tl Water

Instructions

  1. Snijd de avocado in tweeën en lepel die uit.

  2. Doe de avocado in de blender samen met de citroensap, olijfolie, sambal en kerrie. Zet de blender aan totdat het een saus geworden is.

  3. Proef de saus en voeg indien nodig zout en of peper toe.

  4. Snijd de ui, de spitskool en de wortel in smalle repen. Heb je een keukenmachine? Gebruik deze dan of doe het met een blokrasp.

  5. Geen keukenmachine of blokrasp? Dan kan het ook met een mes gesneden worden.

  6. Doe de gesneden groenten in een grote kom en voeg daar de avocado saus aan toe. Voeg eventueel wat zout en/of peper toe.

  7. Klop de eieren. Voeg wat zout en peper toe.

  8. Verwarm de koekenpan op matig vuur. Pas als de pan goed heet is doe je hier de kokosolie in. 

  9. Laat de omelet ongeveer 2 minuten bakken. 

  10. Bak op dezelfde manier de andere 3 omeletten.

Recipe Notes

Variatietips:

Voor een frisse omelet: vervang de kerrie voor 2 el gedroogde of een handje peterselie.


Vervang de kerrie voor 15 gram verse koriander. Voeg de koriander pas toe als je de saus en de groenten gaat mengen.

TIP

Snijd de groenten en maak de saus. Deze kan je in de vriezer bewaren. Zo heb je de volgende keer binnen 10 minuten een omelet op tafel. 

Eet smakelijk.

Als je dit gerecht gemaakt laat het me dan even weten als je het lekker vind.

GRATIS EMAIL PALEO CURSUS


Door deze cureboekensus zal je elke dag zin hebben om paleo recepten te maken en te eten!  En je zal meer energie krijgen, gezonder worden, en vrolijker zijn. Wereldwijd zijn al miljoenen mensen je voor gegaan en hebben de vele voordelen ondervonden. Nu kan jij ook makkelijk de paleo levensstijl volgen door mijn cursus. 


Ja ik doe mee


 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: