Het Crash dieet werkt het nu wel of niet?

Is een crash dieet de manier om snel van de overtollige kilo’s af te raken? Kun je er dankzij dit dieet kun je razendsnel goed uitzien? Omdat je bijvoorbeeld een bruiloft hebt? Een bedrijfsfeest? Of gewoon omdat je er zo snel mogelijk weer mooi en slank uit wilt zien? Het antwoord is dus JA, dat kan met een crash dieet!

Het crash dieet

Het zorgt ervoor dat je tot wel 5 kilo (soms meer) per week kwijt raakt en dus snel resultaat kunt krijgen. Voorbeelden van crashdiëten: het ziekenhuisdieet, het soepdieet, het yoghurtdieet, het fruitdieet en daarnaast ook het Dukandieet (eiwitdieet met vooral vlees en vis).

Er is alleen één groot nadeel aan dit soort crash diëten, maar daarover zo meer. Laat me eerst kort uitleggen hoe een crash dieet precies werkt.

Hoe werkt het crash dieet?

  Met een crash dieet beperk je het aantal calorieën. Dit kan variëren van 500 tot ongeveer 1500 calorieën per dag. Normaal zal een man gemiddeld 2500 calorieën per dag innemen en een vrouw 2000 calorieën.

Je eet bij een crash dieet dus een stuk minder dan dat je normaal zou doen en door de vermindering aan calorieën zul je heel snel gewicht verliezen. Je lichaam gaat namelijk op zoek naar brandstof om goed te kunnen blijven functioneren.

Vet, vocht en spiermassa zijn de vervangers, waarbij vocht en spiermassa het makkelijkst voor het lichaam zijn om te gebruiken als brandstof. Bij een crash dieet zul je dan meestal ook eerst vocht en spiermassa verliezen en daarna pas vet.

De Voordelen Van Deze Crashdiëten

 • Je valt in korte tijd veel af. 5 kilo in 1 week is zeker geen uitzondering!
 • Je behaalt ALTIJD resultaat met een crash dieet.
 • Door de korte tijdsduur (meestal minder dan 7 dagen) is het dieet goed vol te houden.
 • Je weet precies wat en hoeveel je mag eten.

Maar er is een maar…

Voordat ik je de maar vertel heb ik een paar kleine vragen voor je:

 • Heb je genoeg van het lichaam wat je nu hebt
 • en heb je in het verleden diëten geprobeerd die niet de resultaten gaven die ze beloofden?
 • Ben je bang voor wéér een nieuwe teleurstelling?
 • en ben je VOLLEDIG de weg kwijt tussen alle ‘adviezen’ over voeding en diëten?

Als je op één van deze vragen “JA” hebt geantwoord: begin dan NIET aan een crash dieet (en ga voor het gezonde alternatief)!

“Maar, je zei dat ik snel zou afvallen met een crash dieet…”

Ja dat klopt. Maar de kilo’s die je afvalt dankzij het crash dieet vliegen er net zo hard weer aan als je stopt met het crash dieet. Het dieet heeft een héél groot JOJO effect.

Andere grote nadelen

 • Je lichaam gaat in de spaarstand. Je zult dus nóg sneller aankomen als je stopt met het crash dieet!
 • Je verliest geen vet tijdens een crashdieet, maar juist spiermassa of vocht (kun je net zo goed naar de sauna gaan!)
 • Je haar kan uitvallen door een tekort aan eiwitten…

Bepaal voor je zelf of je dit wilt of niet. Ik raat je het niet aan om te gaan doen. Er zijn heel veel verschillende manieren om blijvend slank te worden en te blijven.

Wat voor jou het beste is kun je uitvinden als je inschrijft voor mijn nieuwsbrief. Succes met jouw zoektocht om jouw passende dieet te vinden.

 

GRATIS EMAIL PALEO CURSUS


Door deze cureboekensus zal je elke dag zin hebben om paleo recepten te maken en te eten!  En je zal meer energie krijgen, gezonder worden, en vrolijker zijn. Wereldwijd zijn al miljoenen mensen je voor gegaan en hebben de vele voordelen ondervonden. Nu kan jij ook makkelijk de paleo levensstijl volgen door mijn cursus. 


Ja ik doe mee


 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: